Varje gäst – en kung eller drottning

”Det händer att gäster som kommer in tror att de gått fel. De blir stående, lätt villrådiga, och undrar om de hamnat hemma hos en excentrisk dam under början av förra seklet.”

Som att vandra in i Tusen och en natt….

En presentationsinledning som absolut får en glamourletare att vakna till. Vad kan dölja sig bakom dessa ord? Kikade in på webbsidan för Dorsia Hotel och restaurant och med hotelldirektören Thomas Petersens citat, “Om jag inte kan köpa en jaguar föredrar jag att cykla.” i minne bar det av till Trädgårdsgatan för en glamourkoll.

Besöket blev en orgie i flärd. Gränsen till kitsch är farligt nära men Dorisa balanserar upp sin inredning elegant. Här blandas konst, underbara möbler, belysning och atmosfär. Personalen, även de tidsenligt klädda, är otroligt serviceminded.

Möblerad champagne

Fantastiska gästtoaletter!

Vinkällardesign

 

 

 

 

 

 

 

Smolken i bägaren blir några illa placerade stavfel i den nytryckta menyn. Något som vi  får oss berättat att det snarast ska korrigeras.

Nästan för fin för att ätas

 

Beställer gör vi – Menyn har ett tema som väcker nyfikenheten – étagère
En lätt bar-ètage beställs och in kommer ett vackert våningsfat med diverse smått och gott. Lite klen salami får accepteras då det övriga låter sig väl smakas.

 

 

 

 

Historien bakom denna glamourösa plats finns på Dorians hemsida. Jag hade gärna sett den nedtecknad på plats, varför inte i menyboken. Men ska erkänna, kanske den inte skulle hunnits läsa. Att titta runt på allt som finns tar andan ur en glamourlängtande jägare.

En grandios gästtoalett, charmerande  möbelgrupper i varierande storlek, en stilla vinkällarinredning dit charleston-takterna i bakrundshögtalarna inte når… Upplevelselistan skulle kunna bli lång.

Miljön är suverän, rekommenderar verkligen ett besök. En lunch, en middag eller bara ta ett glas med dina vänner. fast visst lockas man av att checka in – en hotellnatt eller två. Men är inte det ett allternativ så ta en tur hit den där ”grå” vardagskvällen, ett utmärkt sätt att få en dos glamour.

Fasaden är bara den värd att se.                                                                                (Bild: Dorsia)

Så lämnas Dorsia för denna gång och vi far vidare i novembermörkret till….

Ja det får ni läsa om i kommande inlägg

 

 


En reaktion på “Varje gäst – en kung eller drottning

  1. Pingback: Nya kandidater till glamour toalett-listan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>