Sommar, sol och glamour – Maybe the same procedure as last year…

En månad har passerat sedan senaste inlägget här på bloggen. En månad full av både jobb och nöjen. Event, jippon, resor, musik, mat och utflykter har det blivit och även några glamourösa restaurangbesök.

langgataDu missade väl inte Andra Lång gatan-dagen? Om du gjorde det så boka genast in nästa års. Full fart och massor av spännande musik längs en fullproppad, bokstavligen kokande gata. Utöver detta har juni har bjudit på regnbågsfestival, studenter har firats, midsommar likaså och allt i omväxlande solsken och ösregn. Sammanfattningsvis en helt vanlig svensk sommar hitintills.  

iggyNågra tappra försök till picknick har genomförts – ett slutade med uppdukning på vardagsrumsgolvet – rätt mycket vardagsglamour i det, eller hur! Och sommar är även konserter och musik enligt denna glamourjägare. Medan det väntas på augustis stora händelse med Roger Waters på Ullevi fick det bli en tur till Liseberg där Iggy Pop än en gång bevisande att stålfarfar still going strong.

Tyvärr så har inte premiärbesöket hos äntligen öppnade Grill Grotesque hunnits med. Fy på sig, får se till att komma iväg. Vill du hinna före så surfa in på deras nu fungerande sida och boka bord.
Besök har det dock blivit i andra delikatessfyllda lokaler. Måste få tipsa om Miss Sophie, en underbar liten restaurang på Avenyn.
miss sophie 2miss sophie 1Kliv in i de vackert inredda lokalerna, njut av tonerna av 1920-talets modedans nummer ett, Charleston och den tidsenliga inredningen. Deras ostbricka är underbar och en imponerande vinlista därtill ger besöket flertalet glamourstjärnor.

 

Och visst är det lite skoj, att så här halvåret kvar till jul och nyår få utbrista ”By the way, the same procedure as last year, Miss Sophie?” Tillhör du de som liksom jag varje nyårsafton roas av Lauri Wylies 20-tals sketch så kommer du trivas hos Miss Sophie.

Fast måste fya mig igen, kanske är det lite väl negativt att påminna om det kalla halvåret . Nu är det faktiskt sommar och förhoppningsvis kommer vi alla få både sol och glamour. Ut och njut, umgås med vänner och familj. Och hur det än blir så kan du alltid citera Miss Sophies butler James ”Well, I’ll do my very best!”.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>