Karibisk hetta och etiopiska smaker – värmer i väntan på sommaren

Att vänta tålmodigt tillhör inte en glamourjägares favoritsysselsättningar. Men just nu är det något som måste göras. Väntan på den värme som vi nog alla längtar efter och väntan på nya glamourösa vattenhål att utforska.

Vattenhålet som avses är den tidigare omskrivna Grill Grotesque. Att bygga restaurang är nog inte det enklaste och den planerade premiären i april har fått skjutas upp. Ägarna låter hälsa att portarna nu beräknas slås upp i början/mitten av maj.

Väderleken är dock svårare att påverka, här hjälper varken hammare, spik eller god byggplanering utan vi får snällt vänta tills sommarvärmen anländer. simbaFör dig som rastlöst hungrar efter heta upplevelser kan restaurang Simba vara ett tips. Lämna regnrusket och kliv in i en etiopisk värme. Här serveras du härliga smaker i en miljö som ger känsla av att sitta på savannen. Glamour och savann är kanske inte direkt förenliga men lokalen har en värmande och charmig inredning. Du serveras fantastiska rätter av en kunnig personal, rätter vilka många äts med händerna så ett råd är att medtaga nagelborste!

Bejane to

Smakrik Bejane to för två personer.
Till höger underbart etiopiskt kaffe

Etiopiskt kaffe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite avsides, mittemot Göteborgs Operan hittar du denna restaurang som erbjuder internationella rätter med tyngdpunkt från Afrika. Exotiska, karibiska, och afrikanska smaker samsas på menyn och kan verkligen rekommendera Bejane to,vilket är fyra smakrika rätter serverade på en stor handgjord tallrik. Tillhör du öldrickarna så kan du få dig öl från både Etiopien, Sydafrika, Namibia, Kenya och Trinidad. Och missa inte deras fantastiska kaffe! Kommer nog bli en kanna eller två på uteserveringen under sommaren.

simba1

Simba bjuder inte bara på god mat, här finner du även pulserande rytmer och härlig musik. Första lördagen i varje månad ljuder rytmer från Karibiens alla öar och den Afrikanska kontinenten. Kommande lördag (4/5) firas etiopisk påsk med Dj Simon. Den bästa mixen av Soca & habeshmusik utlovas. Spana in deras facebooksida för mer info,

Så visst finns det vattenhål att njuta av medan vi väntar på värmen. Håller i och för sig med Grill Grotesque om att ”den som väntar på något gott… väntar alltid för länge”.

Men väntan blir förhoppningsvis inte allt för tung om du fyller den med Karibiska rytmer samt lammstek med rosmarin, berbere, kibé och riktigt het mitmitta!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>