Alla dessa temadagar

Aj då, blev så mycket med butiksstartandet så firandet av kramens dag helt glömdes bort.
Nja, en hel del kramande blev det allt ändå. Passar på att tacka för alla glada tillrop och lyckönskningar gällande LivsStil.

Temadagar
Men sant är det. Att det igår den 21 januari var kramens dag. En dag då vi ska uppmärksamma kramen och dess betydelse. Missade du firandet men vill öva på olika kramar inför nästa år så finns en lite kramguide med allt från ”back till front hug”, ”bear hug” och ”cheek hug” hos National Hugging Day. Fast dig och mig emellan, visst ska kan vi alla kramas utan att almanackan säger det till oss.

Rätt kul är det med alla dessa dagar, Förra veckan var det fullt av dagar som kunde firas. Tulpan-, dinosaurie- och Nalle Puh dag. Bara att skriva in i kalendern till nästa år. Vill du inte missa någon av alla de dagar som finns att fira eller har du kanske en egen idé på lämplig temadag så besök Temadagar.se.
De har samlat samtliga temadagar och högtider för dig som gillar att fira eller för dig som helt enkelt bara vill veta mer. Du kan även instifta en egen temadag genom att följa deras guide. Kul!

Att det firas alla hjärtans dag 14 februari känner nog de flesta till. Om inte så påminns vi av både handlare och media men visste du att den 12 november är det alla krossade hjärtans dag. Varför inte kombinera den dagen med kramdagen? Många är ju de dagar vilka har fler teman. Om man ska välja ett eller fira alla är förhoppningsvis upp till var och en men vad sägs om 30 november. Att det är Karl XII:s dödsdag samt Anders-dagen känner du kanske till men att kåldolmen och guldsmeden ska firas samtidigt som den köpfria dagen ska uppmärksammas resulterar nog i en rätt hektisk dag för den som vill hinna med allt.

Kladdkaka, pizza, grynkorv, fetaost, ägg och potatis. Många är de livsmedel som har egna dagar men varför lutfiskens dag 1 november? Enligt mig något som tillhör julbordet så den rätten får snällt vänta till december.

Glamourdagar är dock något som saknas i temadagarkalendern. Kanske får fundera ut vilken av årets 365 dagar som skulle passa och skicka in en ansökan till temadagar.se.
Men helt ärligt så bör allt alla dagar innehålla glamour, yttre och inre lycka, lyx och välbehag, eller hur.

Fast varför inte ta alla dessa temadagar och ha det som ett skäl till att lyxa till det. Packa en dignande korg den 18 juni och fira internationella picknickdagen, umgås med vänner och ha en härlig världsskrattdag 5 maj, bjud upp till en smäktande tango, kanske två på tangons dag 11 december och låt den 21 augusti bli en dag bara för dig, då du gör just det som du uppskattar mest. Ska det firas ”min egen dag” så ska det.

bubbles
Själv ska jag ladda för såpbubblans dag den 14 april. Uppmanar er alla att gå ut och fylla världen med vackra skimrande såpbubblor. Visst skulle det bli en fantastisk syn.

 

 


En reaktion på “Alla dessa temadagar

 1. Hej!

  Kul att du känner för såpbubblans dag!
  Har du testat att göra megastora såpbubblor – stora som lekstugor?
  Det var jag som instiftade Såpbubblans dag – en lyckodag!
  För man blir verkligen lycklig av såpbubblor!
  Jag instiftade dagen i samband med att jag och min dotter släppte vår bilderbok ”En hel hink lycka”. I den finns recept och beskrivningar på hur man gör verktyg för att få RIKTIGT stora såpbubblor.
  Googla Världsmästarbubblor så visar Felix 5 år!
  Vill du bläddra i boken? Googla En hel hink lycka – på issuu kan du provläsa.
  Ha en riktigt härlig såpbubbeldag!!
  Allt gott önskar
  Annabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>